Szőkőnapi szösszenet

Szökőnap
2024.02.24-én különleges nap lesz

Február 24. lesz az idei év szökőnapja. Bár sokan azt gondolják, hogy február 29. a szökőnap, ez nem így van. Ez is csak egy nap az évből, de részemről azt gondolom, hogy kapunk egy napot, amikor érdemes valami szokatlant és különlegeset csinálni – magunkra, szeretteinkre és az örömünkre, feltöltődésünkre fordítani.

Amint látod a dátum számai is elég különlegesek számmisztikai szempontból is. A jelentésük: 2 – női energia, kapcsolatok párkapcsolat és 4 – felelősségvállalás. Ha összeadjuk a számokat, 7-es jön ki, ami a spritualitás száma. Hogy ez kinek mit jelent? Talán azt, hogy használjuk a titokzatos, női energiánkat, hogy ápoljuk kapcsolatainkat, különösen a párkapcsolatunkat és vállaljunk felelősséget érte, nem utolsó sorban a saját jólétünkért. A számmisztika lehet, hogy csak egy jó játék, de itt az alkalom egy kapcsolatépítő randinapra, amihez ötleteket itt találsz.

Telihold is lesz szombaton, úgyhogy néhányan „a kutyákkal fogunk vonyítani a Holdra”. Annak idején ezt a nagyim mondta, mert ilyenkor nem tudott aludni. Én meg csak kinevettem, mert nem hittem, hogy az álmatlanságának köze van a Holdhoz. Ma már tudom, hogy valóban hatással van a szervezetre a Hold mozgása, ahogy a tengerekre is, amit az ár-apály jelenség mutat. Már én is „vonyítom a Holdat” és eszembe jut nagyi, hogy most ő nevet rajtam fentről. Ilyenkor, amikor nem tudok aludni, a legjobb módszer, ha nem bosszankodom miatta. Megengedem magamnak, hogy forgolódjak és bizakodjak, hogy sikerül elaludni. Ha nagyon nem megy, akkor macskagyökér hatóanyagú tablettát szoktam használni, vagy inkább felkelek és olyan dolgot csinálok, amihez jól jön a csend és béke, ami ilyenkor itthon van. A lényeg, hogy nem feszülök rá, hogy aludni KELL, mert úgysincs semmi értelme.

Szombaton lesz az év első tímilliószoros teremtő napja. Ez a nap a a tibetiek hite szerint minden gondolatra, szándékra tízmilliószoros erővel hat. Azt gondolom, kinek milyen a hitrendszere, ezoterikus vagy racionális, mindenképpen érdemes megragadni a lehetőséget a pozitív gondolkozásra. A jószándék, kedvesség, szeretet és egymás támogatása bármelyik napon hozzátesz a közös jóhoz. Mért ne fogadhatnánk el a buddhista nézetet ezzel a nappal kapcsolatban, hogy még több jót küldjünk ki a „nagyközösbe”.

Próbálj ki egy rövid kineziológiai stresszoldó korrekciót!

Neked ajánlom a következő gyakorlatot, ha te is álmatlan vagy, kisebb bajod is nagyobb annál, hogy randizásra gondolj vagy a pozitív gondolkodásra.

Homlok-tarkó tartás a neve, ami nem egészen fedi a valós gyakorlatot, mert nem a tarkódra kell a kezed tenni, hanem a fejed hátuljára a homlokod magasságában. Nagyon hatékony és gyors stresszoldó módszer, bármikor alkalmazhatod, hiszen a kezed mindig kéznél van. 🙂

Még több bejegyzés

Láthatatlan munka
esettanulmány

Mi a házimunka értéke?

Te tudod mit jelent a láthatatlan munka? Csináljunk egy gondolatkísérletet: Bárki, aki a családodban ezeket a házimunkákat ellátja, mától nem takarít, főz, mosogat, nem teszi be a mosást, tereget, vasal, nem vásárol be, nem tanul a gyerekkel, nem nyírja le a füvet, és még sorolhatnám. Nem gondoskodik arról, amiért senki

Szökőnap
boldogság

Szőkőnapi szösszenet

2024.02.24-én különleges nap lesz Február 24. lesz az idei év szökőnapja. Bár sokan azt gondolják, hogy február 29. a szökőnap, ez nem így van. Ez is csak egy nap az évből, de részemről azt gondolom, hogy kapunk egy napot, amikor érdemes valami szokatlant és különlegeset csinálni – magunkra, szeretteinkre és

Jelentkezz egy ingyenes 30 perces beszélgetésre!

Foglalj időpontot!