Pihenni sem egyszerű

Mimóza koktélunk

Ilyen, amikor kattog az agyad, ahelyett, hogy kikapcsolnál

Nem rég a férjem azzal állt elém, hogy elege van, fáradt és menjünk el egy wellness-hétközbenre. Az utóbbi időben sokat dolgozott egy projekten, és ahogy ő szokott fogalmazni, „már öreg ahhoz, hogy napokig 12 órákat dolgozzon az otthontól távol”.

Őszintén szólva én sem mondhattam magam kipihentnek. Ahogy a nők többsége, én is viszem a háztartást, naponta főzök, mellette fogadom a klienseimet, tanulom a vállalkozásfejlesztést, marketinget és töröm a fejem újabb lehetőségeken. Mindketten a lehető legjobban akarunk teljesíteni… és ez nem mehet a végtelenségig. Akár egyenes út lehet a kiégéshez.

Gyorsan átpörgettem a Google-t ajánlatok után nézve és kilukadtam ott, ahol tavaly tavasszal voltunk. Ekkor döbbentem rá, hogy gyakorlatilag egy éve nem voltunk sehol, még egy hétvégére/hétközbenre sem. Pedig rengeteg kedvező ajánlat van, és két éjszaka tényleg nem elérhetetlen kikapcsolódás még a legelfoglatabbaknak sem.

Lényeg, hogy végre eljutottunk a kiválasztott wellness szállodába. Becsekkoltunk és azonnal mentünk szaunázni, majd kifeküdtünk a medence partjára. Kb. 10 perc fekvés után mondtam a féjemnek „nem tudok kikapcsolni, kattog az agyam”. Erre ő nemes egyszerűséggel kedvenc fogorvosunk, szintén wellness élményéből idézett: „azt érzem, hogy eret vágok magamon a dögunalomtól”.

Egyáltalán nem egyszerű a megszokott napi pörgés után, „vezényszóra” lazítani.

Persze nem sajnáltatom magunkat. Sikerült pihenni és élvezni az együtt töltött időt. Ebben nagy szerepe van annak, hogy 36 év után is van közös témánk, a legjobb barátok vagyunk azon kívül, hogy társak is.

De mit vihetsz el magaddal a történetünkből, ami neked hasznos lesz?

  • Ne akard, hogy azonnal belelazulj a pihenésbe, erre is rá kell hangolódni.
  • Ne várj egy évet azzal, hogy kivegyél pár nap szabi. Menj el valahova a pároddal, barátoddal/nőddel, gyerekeddel. De akár csak magadban is megteheted.
  • Ha még sem megy, randizzatok! Misszióm a randinap elterjesztése, a mi házasságunk megmentésében óriási szerepe volt.
  • Engedd meg magadnak a fokozatosságot.
  • Csinálj valamit, amit amúgy is szoktál. Annak ellére, hogy a hotel nem egy felfedezni való környéken volt, elmentünk sétálni, mert ez szokásom lett az utóbbi időben.
  • Csinálj valamit, amit nem szoktál. Mi beültünk koktélozni a bárba és igazán jó Mimóza koktélt ittunk 🙂

Még több bejegyzés

Szökőnap
boldogság

Szőkőnapi szösszenet

2024.02.24-én különleges nap lesz Február 24. lesz az idei év szökőnapja. Bár sokan azt gondolják, hogy február 29. a szökőnap, ez nem így van. Ez is csak egy nap az évből, de részemről azt gondolom, hogy kapunk egy napot, amikor érdemes valami szokatlant és különlegeset csinálni – magunkra, szeretteinkre és

Randinap
boldogság

Valentin nap egész évben

Mért ne lehetne minden nap a szerelem ünnepe? Nem tudom, te hogy vagy a hivatalos, vagy nem hivatalos ünnepekkel, mint például a Valentin nap. De mondhatnám a nőnapot, anyák napját, pedagógusnapot stb.  Bevallom ambivalens érzéseket táplálok ezekkel kapcsolatban. Fontos figyelmeztetni magunkat, hogy megálljunk és megünnepeljünk jelentős eszméket, értékeket. De, ha

Jelentkezz egy ingyenes 30 perces beszélgetésre!

Foglalj időpontot!