Fogadalmak helyett szokások

Új szokásaim
avagy miért nem működnek az új évi fogadalmak

Amikor ezt a bejegyzést írom, a 2024-es év január eléjén járunk. A neten mindenhonnan dőlnek ránk a cikkek az évzásrás, évtervezés, fogadalmak témában.
Valóban nem árt összegezni az eltelt időszakot és valamiféle tervet készíteni a következőre. Az is hasznos lehet, ha átgondoljuk, min akarunk változtatni, miben akarunk fejlődni, vagy éppen mit nem akarunk továbbvinni.

De mért kell ehhez új év, új hónap, új hét vagy akár új nap? Mitől más január elseje, mint május 31.?
Valami misztikus erő munkálkodik ilyenkor? Több a változtatáshoz meglevő energiánk? Kétlem.

Mi van akkor, ha pont megfelelő a régi én is?
Ha úgy érezzük, hogy szükség lenne változtatni, akkor is a régi énünk egy pici részét vesszük górcső alá és próbáljuk meg átalakítani. Ha nagyobbat akarunk, jó eséllyel elbukunk.

Az idegrendszer nem szereti a változásokat, igyekszik minket a régi, megszokott, biztonságos keretek között tartani. A hitrendszerünk próbál megvédeni minket a változásoktól, hiszen azért alakultak ki, mert valami korábban jól működött, bevált, vagy legalábbis azt gondoltuk, hogy jól működött és bevált.

Ha mégis változtatni akarsz, mert van mit és hasznos lenne, akkor új évi fogadalmak helyett, a szokásaidat kezdd el alakítani. Erről 2023 januárban egy egész sorozatot posztoltam az instagram oldalamon, kattints és görgess le.

Mit tehetsz, hogy könnyebb legyen a változtatás és kitarts a célod eléréséig?
 • Gondold át melyik életterületeden lenne fontos a változás.
 • A célod legyen konkrét, részletes és elérhető, reális.
 • Gondold át, ha már korábban sikerült változtatnod valamiben, milyen erőforrások segítettek ebben.
 • Mi tart a mostani helyzetben? Milyen előnyökkel jár – bármilyen furcsa ezt így olvasni -, ha a mostani helyzetben maradsz? Milyen hátrányai vannak?
 • Ha eléred tényleg boldogabb leszel?
 • Kinek fontos a változás? Neked? Másnak?
 • Mi lesz, ha nem tudod elérni a célod?
 • Naponta vízionáld a célod, hogy milyen érzés lesz elérni, hogyan fogod érezni magad, ki leszel te és milyen személyiség?
 • Tegyél érte!
 • Vedd körül magad támogató emberekkel!
 • Ha szükséges kérj segítséget!

Még több bejegyzés

Szökőnap
boldogság

Szőkőnapi szösszenet

2024.02.24-én különleges nap lesz Február 24. lesz az idei év szökőnapja. Bár sokan azt gondolják, hogy február 29. a szökőnap, ez nem így van. Ez is csak egy nap az évből, de részemről azt gondolom, hogy kapunk egy napot, amikor érdemes valami szokatlant és különlegeset csinálni – magunkra, szeretteinkre és

Randinap
boldogság

Valentin nap egész évben

Mért ne lehetne minden nap a szerelem ünnepe? Nem tudom, te hogy vagy a hivatalos, vagy nem hivatalos ünnepekkel, mint például a Valentin nap. De mondhatnám a nőnapot, anyák napját, pedagógusnapot stb.  Bevallom ambivalens érzéseket táplálok ezekkel kapcsolatban. Fontos figyelmeztetni magunkat, hogy megálljunk és megünnepeljünk jelentős eszméket, értékeket. De, ha

Jelentkezz egy ingyenes 30 perces beszélgetésre!

Foglalj időpontot!